JaNee babbelt...

Ik heb me niet verveeld

Hoi, ik ben er even niet geweest hè, nee, ik was met Helen mee naar het ziekenhuis en die kon daarna een poosje niet achter de computer zitten dus kon ze ook niks voor mij opschrijven. Nee, is niet gelukt maar nu kan het weer, nu ben ik er weer en heb ik gelijk weer een filmpje gemaakt, kijk maar:

En nou ben jij natuurlijk nieuwsgierig naar wat ik dan precies heb gezien allemaal, nou ga maar even goed zitten want hier komen een paar van de beestjes die ik heb gezien. Eerst doe ik even de eekhoorns, kijk deze kwamen langs:

Die zijn mooi hè en veel ook hè? Ja, toen ik de hele dag thuis was en naar buiten kon kijken zag ik ook hoeveel eekhoorns er eigenlijk bij ons komen eten. Ja, en nu zijn er ook jonkies van de eekhoorns maar die willen nog niet op de foto, die zijn nog bang maar ik blijf het gewoon proberen om er een foto van te maken goed?

En weet je wat ik ook heb gezien? Een Vlaamse gaai die een pinda uit het bakje van de eekhoorns heeft gejat, ik heb daar ook foto’s van, kijk maar:

Eerst ging hij kijken waar ik was, dan deed ie het bakje los met zijn snavel, dan ging hij er met zijn kop in en dan had hij een pinda gepakt. Knap hè, dat hij dat kan? En daarna ging hij de pinda verstoppen en kwam hij weer terug voor nog een pinda.

En deze heb ik ook nog gezien:

Sjuul was er natuurlijk en die is de baas van onze tuin, ja, die zorgt ervoor dat er geen katten bij ons komen en als die toch komen dan jaagt ze die weg. Ja, nu kwam er een kat en die had ze in de boom gejaagd en die heeft er eerst een hele poos gezeten en toen durfde die weer uit de boom te springen op het dak van de buren. Want als er katten in onze tuin zijn dan durven de vogels en de eekhoons niet langs te komen hè, die zijn bang dat de kat ze dan vangt. Dus Sjuul heb die weggejaagd en toen kwam het roodborstje weer, ja, die komt ook vaak even kijken, mooie vogel hè? En die is een nestje aan het maken ook want ze was allemaal touwtjes uit de plant aan het trekken en die touwtjes gebruikt ze dan voor een nestje, daar gaat ze eitjes in leggen. En ik vond ook een ei in de tuin, dat was niet van de Pasen maar echt van een vogel. Ja, en deze is dus uit het nest gevallen, dat komt dan niet meer goed. Nee, als het ei uit het nest valt krijgt het vogeltje wat er in zit het veels te koud en dan gaat die dood. Dat is bij dit ei dus ook, daar komt geen vogeltje meer uit, nee. Ik weet niet wat voor een vogeltje er uit zou komen want ik weet niet van wie dit ei is. Nee en daar wil ik wel achter komen, weet jij het?

Maar ik heb me dus niet verveeld toen ik thuis was, dat merk je wel hè?

Post A Comment