JaNee babbelt...

Blogwensen

JaNee speelt op dit moment buiten, ze is aan het uitproberen of de boom voor haar boomhut eigenlijk wel sterk genoeg is om haar en de hut te dragen. Niet onbelangrijk lijkt mij. Het geeft mij de kans om het blog vandaag even over te nemen want JaNee blogt inmiddels ruim twee maanden en doet dat met veel enthousiasme maar ze schrijft vooral over dat wat in haar opkomt en over dat wat ze heeft ontdekt. Geen slecht uitgangspunt denk ik maar ik kan me ook voorstellen dat er behoefte is aan bepaalde onderwerpen, dat je graag blogposten zou zien over……..(vul maar in). Dus grijp je kans en geef dat gewoon aan, waar wil jij dat JaNee over schrijft? Welk onderwerp wil jij dat JaNee gaat vertalen op haar geheel eigen wijze zodat jij het kunt gebruiken in jouw dagelijkse praktijk? Waar wil je dat JaNee onderzoek naar doet? Waar wil jij dat JaNee naar toe gaat? Dat mag vanalles zijn, al is het geen garantie dat JaNee er ook daadwerkelijk iets mee gaat doen 🙂

Het kan ook zijn dat je behoefte hebt aan links die wij gebruiken om onze informatie vandaan te halen, of behoefte hebt aan de afbeeldingen die wij in de blogposten gebruiken, of behoefte hebt aan……(vul maar in)

Geef het allemaal maar aan. Ik wil daarbij wel opmerken dat dit blog gestart is vanuit de behoefte om handvatten te geven waarmee de handpop inhoud kan geven aan situaties van pedagogische en educatieve aard en dat het niet onze bedoeling is om de kant van het amusement op te gaan. Daar zijn al genoeg voorbeelden van te vinden, die kant gaan we dus niet op, al sluiten we niet uit dat er zo nu en dan best wel eens iets langs kan komen wat niet direct pedagogisch of educatief is, die vrijheid willen we wel graag nemen maar het is niet ons voornaamste doel.

Dus kom maar op met verzoekjes die er leven, jij mag meebepalen waar de komende blogposten over zullen gaan, jouw inbreng wordt gewaardeerd dus grijp je kans….

Helen

6 Comments

 • Peter Hendriks

  Ik wil eerst beginnen om te vertellen dat ik de blog trouw lees en dat je me inderdaad goede handvaten geeft voor mij en mijn vriendje Erik. Ik lees tussen de regels door wat jullie bedoelen met de verhaaltjes. Ga vooral door dus, al is het soms ook gewoon voor de fun.
  Janee gaat veel met kinderen om als het goed is. Waar ik erg nieuwsgierig naar ben is wat ze doet als ze met meerdere kinderen tegelijk te maken krijgt die toch niet zo goed voorbereid zijn op haar komst als je had gehoopt.

  Groetjes je trouwe fans 😉
  Peter en Erik

  • Helen Meurs

   Hoi Peter,

   Kun je uitleggen wat je bedoelt met kinderen die toch niet zo goed voorbereid zijn op de komst van de pop? Wat deed je zelf met de pop toen de kinderen kwamen? Wat had je verwacht? En wat deden de kinderen precies?

   Helen

 • Catharine

  Wat een heerlijk blog hen je toch! Ik lees het met veel plezier en haal er enorm veel ideeën uit. Volgend schooljaar word ik in plaats van juf van groep 1 juf van groep 5. En ook dan gaat Mo gezellig mee natuurlijk. Hij vind het echter wel spannend, de kinderen zijn zoooo groot in groep 5. Nu wil Mo graag weten of JaNee al eens in groep 5 is geweest en vooral hoe dat was bij die grote kinderen. Dan kan ik hem op zijn gemak stellen want volgens mij zal het hartstikke leuk worden!
  Groetjes Catharine en Mo

  • Helen Meurs

   Hoi Catharine,

   Ja hoor, JaNee komt wel vaker bij oudere kinderen en heeft ook wel eens meegedraaid in groep 8. Oudere kinderen moeten vaak wat wennen aan het gegeven dat je met een pop binnen komt stappen, dat verwachten ze niet direct. Het is belangrijk om daar rekening mee te houden en eventuele weerstanden en lacherigheden vooral te incasseren zonder dat jijzelf of Mo in de verdediging gaat. Dat hij er is omdat hij nieuwsgierig is naar de kinderen en het gebeuren in de klas is een handige ingang, dat geeft je de ruimte om af te tasten wat de kinderen er nu precies van vinden en je de mogelijkheid om Mo weer te laten verdwijnen als het je toch niet bevalt om met hem te werken in groep 5. Maar eigenlijk denk ik dat het zover niet komen zal omdat ook 9/10 jarigen open zullen staan voor Mo, zorg dat je onderwerpen aansnijdt waar de kinderen iets mee kunnen of zich in herkennen en bouw de aanwezigheid van Mo op rondom activiteiten waarin hij ook daadwerkelijk iets doet of te vertellen heeft. Net als bij jongere kinderen kun je Mo heel gemakkelijk attributen meegeven die zijn activiteiten ondersteunen. Ik zal JaNee wel wat laten vertellen over haar ervaringen in hogere groepen en activiteiten die ze daar doet, dat geeft je waarschijnlijk weer opnieuw handvaten waarmee je aan de slag kunt. Het is vooral de eerste periode dat het voor jezelf wat spannender is dan bij jongere kinderen maar als Mo eenmaal een plekje heeft gekregen in je programma dan kun je zulke leuke dingen met hem doen.

   Groetjes Helen

 • Linda

  Hoi hoi

  Ik vind het blog syper om te lezen! Haal er veel tips en handvaten uit dus ik zou zeggen… ga zo door!

  • Helen Meurs

   Dank je wel Linda, we zijn zeker van plan om door te gaan met het blog maar het is fijn om te lezen dat je ervan geniet 🙂

   Helen

Post A Comment