JaNee babbelt...

Bijna jarig

Vandaag waren we aan het kletsen over jarig want handpop.nl is bijna jarig, wist je dat? Ja, is zo, bijna jarig en Helen wil daar een feestje voor vieren, niet een feestje waar ze kadootjes krijgt maar een feestje dat ze kadootjes gaat weggeven en daar was ze druk mee. En toen vroeg ze aan mij “en jij JaNee? Jij bent ook bijna jarig, wat voor een verjaardag wil je graag?” Nou geen verjaardag om mijn kadootjes weg te geven in ieder geval, ik wil wel graag kadootjes krijgen: stiften, verf, een boek, plantjes, een puzzel, tekeningen, knikkers, een timmerkist, fijne sokken enzo, dat wil ik wel.

Maar ik ben gelijk met de koningin jarig hè, heb ik verteld toch? Ja, ik ben gelijk met de koningin jarig en dan ga ik dus naar het paleis toe, naar het feestje van Willem, daar wil ik wel graag bij zijn en dan is er zoveel te doen, dan wil ik niet mijn feestje vieren. Nee, ik vier mijn feestje de dag er na wel. En dan wil ik slingers, en ballonnen, en taart met kaarsjes, en limonade en een  feestje. Ik wil het allemaal en dat mag want jarig is bijzonder hè, dat is maar 1 keer en dan moet je weer heel lang wachten.

Ik wil ook een Pipi-feestje, ken je die Pipi? Is Pipi Langkous, daar zijn boeken van en ook dvd’s en ik vind Pipi leuk. Ik heb ook zo’n jurk als Pipi, ja, bij de Makro gekocht, en een pruik met vlechten, net als Pipi, heb ik ook. Dus ik moest vandaag op de foto voor de kaart die ik aan mijn vriendjes ga geven, dat ze op mijn feestje komen mogen, op mijn Pipi-feest. En dan gaan we spelletjes doen, in bomen klimmen, met waterbommetjes gooien, ons verstoppen in de struiken en als het niet mooi weer is dan maken we van ons huis een grote boot en dan doen we of we piraten zijn die op zoek zijn naar een schat, is ook leuk.

En dan wil je nu natuurlijk weten hoe oud ik dan word, nou ik word weer 5, ik word elk jaar 5 dus nu ook. Dat kan hè, als je een pop bent, dan hoef je niet ouder te worden want je groeit ook niet hè, nee, ik was 65 cm en dat ben ik nog steeds, ik word niet groter en ik hoef ook niet ouder te worden. Ik vind 5 wel een fijne leeftijd maar als oudere kinderen willen dat ik ouder ben omdat ze 5 kinderachtig of klein vinden dan vind ik het ook best om dan ouder te zijn, het maakt mij niet zoveel uit eigenlijk. Ja, soms is het heel makkelijk en heel fijn om een pop te zijn……

8 Comments

 • Loukie

  Hallo JaNee… eigenlijk waren wij deze middag samen aan het spelen, wist je dat? Maar vandaag is er een babietje geboren hè, en Anja zegt dat het zo had moeten zijn dat die workshop werd afgeschaft, want nu heeft ze het heel druk met geboortekaartjes maken en zo. En anders had ze daar helemaal geen tijd voor gehad vandaag. Het babietje heet Tristan. Ik heb al ballonnen mogen blazen, en als straks de kaartjes klaar zijn mag ik misschien mee naar het ziekenhuis.
  Jouw feestje klinkt heel erg leuk, ik ben ook 5, ik ben jarig in september. Ik zal dan vast ook wel een feestje krijgen, want feesten doen we hier in huis allemaal heel erg graag. Groetjes, en hopelijk toch wel eens ooit tot ziens ook, Loukie.

  • Helen Meurs

   O Loekie, heeft Anja een babietje gekregen? Vandaag? Dat is leuk en ja, we zouden eigenlijk vandaag samen spelen hè maar dat ging niet door, vond ik heel jammer maar Anja is nu in het ziekenhuis? Bij het babietje? Doe je haar mijn groeten en ben je wel voorzichtig met het babietje? Die schrikken soms van ons hè, die snappen nog niet dat wij nep zijn. Maar jullie hebben nu dus ook een soort feestje, dat is leuk hè, feestjes?

   • Loukie

    Hihi… nee hoor, ’t is niet Anja die een babietje gekregen heeft, maar Anja haar neef Raf of beter zijn vriendin Bianca want papa’s kunnen geen babietjes krijgen hè! Het babietje is een paar weekjes te vroeg gekomen maar alles is OK.
    En ik ga heel voorzichtig zijn bij het babietje hoor, zijn zusje Lany had in het begin ook een beetje schrik voor me, maar nu vind ze me ook heel leuk!
    Groetjes, Loukie.

 • Linda

  Wow… leuk hoor! Bijna jarig zijn….
  Ik moet nog heel erg veel nachtjes wachten denk ik voor ik jarig ben.
  Maar dinsdag vieren wij ook een feestje. Ik heb al een mooi oranje shirt en da gaan we naar de rommelmarkt. Misschien vinden we nog wel iets leuks!
  Maar er moet ook veel verkocht worden. Want de scouts willen op zomerkamp naar Denemarken en daar moeten ze veel rommel voor verkopen zodat ze met het geld naar legoland kunnen. (en ik mag lekker mee naar Denemarken)

  • Helen Meurs

   Ow, dus jij gaat ook feest vieren dinsdag, da’s leuk hè koninginnedag? Of moeten we nu al koningendag zeggen? Ik weet het niet, moet ik nog even vragen aan Willem hoe zijn dag gaat heten en ook wanneer hij het dan vieren gaat. Denemarken, daar wil ik ook naar toe, mag ik mee, daar is toch ook grote Lego? Gaan jullie daar naartoe?

 • Erik Vedder

  hè alweer vijf jaar leuk zo`n verjaardag heb je de uitnodigingen al verstuurd? een hele fijne dag woensdag als je je verjaardag viert! hieperdepiep HOERA!!!

  • Helen Meurs

   Ja, we hebben ze vandaag uitgedeeld en iedereen die niet in de buurt woont krijgt de uitnodiging per post, die hebben we op het postkantoor afgegeven. JaNee wil als Pipi maar niet iedereen hoeft van haar als Pipi te komen, het mag wel maar het hoeft niet, dat is dan toch wel weer heel sympathiek van haar, vindt je niet?

 • Linda

  Hoi Janee

  Ja dat klopt, daar hebben ze heel veel lego. Leuk he….
  De scouts gaan op sprookjeskamp dus ik denk dat ik ook wel weer leuke verkleerkleren aankrijg. Ik heb er nu al zin in.

  Maar eerst nog heel veel andere leuke dingen doen!
  Doe je Willem de groetjes van me??

  Groetjes Jip

Post A Comment